Oleowita

OLEOWITA

Olej lniany

INCI: Linum Usitatissimum Seed Oil

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywanie: warunki chłodnicze 4-10°C.
Zastosowanie: przemysł kosmetyczny, przemysł spożywczy.

Posiada jasnożółty kolor i charakterystyczny zapach.

 

Olej lniany tłoczony na zimno zachowuje pełnię bogactwa niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych, steroli roślinnych oraz naturalnych przeciwutleniaczy w postaci witaminy E.

 

Jego skład nienasyconych kwasów tłuszczowych to:
– linolenowy (omega-3) ~54%,
– linolowy (omega-6) ~16%
– oraz oleinowy (omega-9) ~20%.

 

Wyróżnia się zachowaniem jednej z najlepszych proporcji układu kwasów z rodziny omega- 6 do omega-3. Kwasy te mają istotne znaczenie jako czynnik regulujący pracę układu sercowo-naczyniowego oraz poziomu cholesterolu w osoczu krwi.

 

Olej lniany znajduje swoje zastosowanie w odżywkach i maskach do włosów suchych, łamliwych oraz wymagających odżywienia. Jest również pożądanym składnikiem w kremach do skóry dojrzałej, balsamach intensywnie nawilżających oraz jako serum.

Pliki do pobrania

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds