Oleowita

OLEOWITA

Olej z nasion ogórka

INCI: Cucumis Sativus Seed Oil

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywanie: warunki chłodnicze 4-10°C.
Zastosowanie: przemysł kosmetyczny, przemysł spożywczy
Posiada żółtą barwę i charakterystyczny zapach

 

Tłoczony na zimno i nierafinowany jest cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych:
– linolenowy (omega-3) ~43%,
-linolowego (omega-6) ~28%
-oleinowego (omega-9) ~18%

 

Dzięki wysokiej zawartości kwasu α-linolenowego i witaminy E jest to olej bardzo pożądany w składzie serum, kremów, balsamów oraz masek.
Bardzo dobrze wpływa na poprawę elastyczności skóry i jej jędrność. Pomaga spłycać nawet głębokie zmarszczki i poprawia owal twarzy. Dodatkową zaletą tego oleju jest niwelowanie obrzęków skórnych, w tym najczęściej spotykanych obrzęków i cieni pod oczami. Sprawdza się w kosmetykach do ciała, masażu i do kąpieli.

Pliki do pobrania

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds