Oleowita

OLEOWITA

Olej z nasion pomidora

INCI: Solanum Lycopersicum Seed Oil

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywanie: warunki chłodnicze 4-10°C.
Zastosowanie: przemysł kosmetyczny, przemysł spożywczy
Posiada pomarańczowy kolor oraz charakterystyczny zapach

 

Jego charakterystyczny skład nienasyconych kwasów tłuszczowych to:
-linolowy (omega-6) ~60%
-oleinowy (omega-9) ~25%

 

Dzięki zawartości flawonoidów, fitosteroli oraz karotenoidów- w tym likopenu, znajduje szerokie zastosowanie w kosmetykach poprawiających jędrność skóry, zwalczających oznaki starzenia, nadających blasku i witalności. Stosowany również w preparatach zapobiegających przebarwieniom i ujednolicających koloryt skóry. W pielęgnacji włosów jest składnikiem szamponów i odżywek zapobiegających traceniu koloru włosów farbowanych.

Pliki do pobrania

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds