Oleowita

OLEOWITA

Olej z pestek dyni

INCI: Cucurbita Pepo Seed Oil

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywanie: warunki chłodnicze 4-10°C.
Zastosowanie: przemysł kosmetyczny, przemysł spożywczy
Posiada ciemny, zielony kolor oraz charakterystyczny zapach.

 

Jego wyjątkowy skład nienasyconych kwasów tłuszczowych to:
-palmitooleinowy~10%
-linolowy (omega-6) ~60%
-oleinowy (omega-9) ~24%

 

Dzięki zawartości skawalanu, olej dyniowy pozytywnie wpływa na procesy regeneracji naskórka i jego keratynizację. Jako składnik wielu kosmetyków pielęgnacyjnych, przyczynia się do zmniejszania się nadmiernego rogowacenia skóry. Olej z pestek dyni to także częsty składnik peelingów złuszczających, wygładzających i antytrądzikowych. W pielęgnacji włosów doskonale sprawdza się w preparatach na rozdwojone końcówki.

Pliki do pobrania

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds