Oleowita

OLEOWITA

Olej z pestek granatu

INCI:Punica Granatum Seed Oil

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywanie: warunki chłodnicze 4-10°C.
Zastosowanie: przemysł kosmetyczny, przemysł spożywczy
Posiada żółtą barwę i charakterystyczny aromat. Olej z pestek granatu jako jedyny jest źródłem niezwykle rzadko występującego, nienasyconego kwasu punikowego.

 

-kwas punikowy ~68%,
-linolowy (omega-6) ~15%,
-oleinowy (omega-9) ~15%

 

Kwas punikowy posiada silne właściwości przeciwzapalne, co znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym i spożywczym.
Przydatny w preparatach przeciwdziałających procesom starzenia, silnie rewitalizujących i ujędrniających skórę. Doskonały do delikatnych okolic oczu- szczególnie narażonych na powstawanie głębokich zmarszczek mimicznych. Rozjaśnia cerę i zapobiega powstawaniu przebarwień. Do pielęgnacji ciała sprawdza się szczególnie dobrze we wszelkich preparatach ujędrniających i zwalczających rozstępy.

Pliki do pobrania

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds