Oleowita

OLEOWITA

Olej z pestek wiśni

INCI: Prunus Cerasus Kernel Oil

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywanie: warunki chłodnicze 4-10°C.
Zastosowanie: przemysł kosmetyczny, przemysł spożywczy
Posiada żółtą barwę i charakterystyczny zapach

 

Tłoczony na zimno i nierafinowany jest cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych:
-kwas γ-linolenowy~13%
-linolowego (omega-6) ~45%
-oleinowego (omega-9) ~32%

 

Zawiera pełną gamę związków biologicznie czynnych- w tym przeciwutleniaczy, steroli roślinnych oraz polifenoli o działaniu przeciwutleniającym.
Znajdziemy go składzie kosmetyków do cery naczynkowej, alergicznej i skłonnej do trądziku. Doskonały jako dodatek do serum i kremów do cery problematycznej, pomaga redukować zaczerwienienia i reguluje pracę skóry (wydzielanie sebum).

Używany również przy komponowaniu produktów kąpielowych i do masażu. Stosowany na ciało pozwala uzyskać efekt odprężenia i gładkości.

Pliki do pobrania

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds