Oleowita

OLEOWITA

Olej migdałowy

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywanie: warunki chłodnicze 4-10°C.
Zastosowanie: przemysł kosmetyczny, przemysł spożywczy.

Posiada jasnożółty kolor i delikatny aromat.

 

Olej migdałowy tłoczony na zimno z nieprażonych słodkich migdałów jest cennym źródłem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych:
– linolowy (omega-6) ~25%
– oraz oleinowy (omega-9) ~65%.

 

Kwasy te mają istotny wpływ na obniżenie złego cholesterolu, gospodarkę białkowo-lipidową oraz regulację ciśnienia krwi w organizmie. Olej migdałowy znajduje szerokie zastosowanie w artykułach kosmetycznych, przeznaczonych do pielęgnacji skóry, włosów oraz paznokci. Znajdziemy go również w składzie wielu produktów do masażu, kąpieli czy kosmetykach typu SPA.

Pliki do pobrania

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds