Oleowita

OLEOWITA

Olej rzepakowy

INCI: Brassica Napus Seeds Oil

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywanie: warunki chłodnicze 4-10°C.
Zastosowanie: przemysł kosmetyczny, przemysł spożywczy
Posiada żółty kolor oraz charakterystyczny zapach

 

Jego unikatowy skład kwasów tłuszczowych to kwas:
– linolenowy (omega-3) ~10%,
-linolowego (omega-6) ~19%
-oleinowego (omega-9) ~60%

 

Tłoczony na zimno, nierafinowany olej rzepakowy jest cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3, których proporcje uznaje się za optymalne dla osób zamieszkujących naszą strefę klimatyczną.
Wpływają one korzystnie na pracę układu naczyniowego oraz przeciwdziałają miażdżycy naczyń. Posiada on również bogactwo witamin D, K, E, steroli roślinnych oraz polifenoli o działaniu przeciwutleniającym. W przemyśle kosmetycznym sprawdza się doskonale jako baza serum, mydeł oraz uniwersalny dodatek do balsamów, kremów i masek.

Pliki do pobrania

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds