Oleowita

OLEOWITA

Olej z kawy zielonej

INCI: Coffea Arabica Seed Oil

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywanie: warunki chłodnicze 4-10°C.
Zastosowanie: przemysł kosmetyczny, przemysł spożywczy
Posiada żółtą barwę i charakterystyczny aromat.

 

Olej z kawy zielonej tłoczony metodą „na zimno” zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe:
-linolowy (omega-6)~59%
-oleinowy (omega-9) ~28%

 

Posiada wysoki poziom fitosteroli oraz witaminy E i kwasu chlorogenowego. Stosowany na ciało pomaga w zwalczeniu cellulitu, pobudza mikrokrążenie skóry. Doskonale sprawdzi się w balsamach i serum antycellulitowym, a także w peelingach. W preparatach do skóry twarzy i pod oczami pełni rolę czynnika pobudzającego kolagen, zwiększa napięcie cery i wpływa na spłycenie zmarszczek. Reguluje pracę gruczołów łojowych normalizując i uspakajając skórę.

Pliki do pobrania

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds