Oleowita

OLEOWITA

Olej z krokosza

INCI: Carthamus Tinctorius Seed Oil

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywanie: warunki chłodnicze 4-10°C.
Zastosowanie: przemysł kosmetyczny, przemysł spożywczy
Posiada żółty kolor oraz charakterystyczny zapach

 

Jego unikatowy skład kwasów tłuszczowych to kwas:
-linolowego (omega-6) ~80%
-oleinowego (omega-9) ~10%

 

Tłoczony na zimno, olej z krokosza barwierskiego jest cennym źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-9. Jego spożywanie wpływa pozytywnie na pracę układu sercowo-naczyniowego i na wzmocnienie odporności. Stosowany w kosmetykach zmiękcza i łagodzi skórę, pomaga utrzymywać odpowiedni poziom nawilżenia. Sprawdza się w kosmetykach do skóry przesuszonej i wymagającej intensywnej pielęgnacji. Przyczynia się do zwężenia porów i reguluje wydzielanie serum. Stosowany po depilacji zapobiega podrażnieniom i spowalnia odrastanie włosków.

Pliki do pobrania

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds