Oleowita

OLEOWITA

Olej z nasion chia

INCI: Salvia Hispanica Seed Oil

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywanie: warunki chłodnicze 4-10°C.
Zastosowanie: przemysł kosmetyczny, przemysł spożywczy.
Posiada jasnożółty kolor i charakterystyczny aromat

 

Olej z nasion chia posiada wyjątkowy skład niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych:
– linolenowy (omega-3) ~55%,
– linolowy (omega-6) ~25%
– oraz oleinowy (omega-9) ~10%.

 

Dzięki ich kompozycji stosowanie oleju z nasion chia, uzupełnia braki niezbędnych kwasów tłuszczowych. Stosowany w postaci serum lub jako składnik kremu wpływa na zahamowanie procesów starzenia się skóry, poprawia jej jędrność i elastyczność. W pielęgnacji włosów, stosowany jako dodatek do odżywek i masek- nada im objętości i połysku.

Pliki do pobrania

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds