Oleowita

OLEOWITA

Olej z nasion łubinu

INCI: Lupinus Albus Seed Oil

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywanie: warunki chłodnicze 4-10°C.
Zastosowanie: przemysł kosmetyczny, przemysł spożywczy
Posiada jasnożółty kolor i charakterystyczny aromat

 

Olej z nasion łubinu, tłoczony na zimno, jest cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych:
-linolenowego (omega-3) ~13%
-linolowego (omega-6) ~25%
-oleinowego (omega-9) ~47%.

 

Dzięki bogactwu witaminy E, flawonoidów oraz profilowi kwasów tłuszczowych znalazł szerokie zastosowanie w produktach kosmetycznych.
Sprawdza się łagodząco i przeciwdziałająco w przypadku podrażnień oraz wspomaga skórę wymagającą normalizacji i wyciszenia. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zapobiegając zarówno przetłuszczeniu, jak i wysuszeniu skóry. Stosowany na ciało, daje efekt dogłębnego nawilżenia i odżywienia bez tłustej warstwy.

Pliki do pobrania

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds