Oleowita

OLEOWITA

Olej z nasion marchwi

INCI: Daucus Carota Sativa Seed Oil

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywanie: warunki chłodnicze 4-10°C.
Zastosowanie: przemysł kosmetyczny, przemysł spożywczy
Posiada żółto kolor oraz charakterystyczny zapach.

 

Jego unikatowy skład nienasyconych kwasów tłuszczowych to:

-linolowy (omega-6) ~11%
-oleinowy (omega-9) ~80%

 

Dzięki swoim regenerującym właściwościom, olej z nasion marchwi sprawdzi się w kosmetykach do skóry suchej, ze zmianami pigmentacyjnymi oraz w preparatach przeciwzmarszczkowych i niwelujących oznaki zmęczenia.
Swoje zastosowanie znajduje również w produktach do pielęgnacji włosów – zwłaszcza tych nisko i średnioporowatych, a także do skóry głowy i osłabionych paznokci.

Pliki do pobrania

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds