Oleowita

OLEOWITA

Olej z pestek czarnej porzeczki

INCI: Ribes Nigrum Seed Oil

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywanie: warunki chłodnicze 4-10°C.
Zastosowanie: przemysł kosmetyczny, przemysł spożywczy

Posiada ciemno zielono-żółty kolor oraz charakterystyczny zapach.

 

Jego oryginalny skład nienasyconych kwasów tłuszczowych to:
– linolenowy (omega-3)~3%,
– linolowy (omega-6)~62%,
– oleinowy (omega-9) ~25%

 

Olej z pestek czarnej porzeczki, dzięki zawartości tokoferoli, karotenoidów i flawonoidów roślinnych, ma właściwości ochronne i antyoksydacyjne. Doskonały jako samodzielny kosmetyk lub jako składnik serum oraz kremów na dzień i noc. W preparatach przeznaczonych do pielęgnacji skóry twarzy znajdzie zastosowanie jako składnik przeciwzmarszczkowy, silnie regenerujący i intensywnie pielęgnujący. Idealnie sprawdzi się też w kosmetykach do włosów – skutecznie zamknie łuski włosów, co w efekcie da blask i wygładzenie.

Pliki do pobrania

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds