Oleowita

OLEOWITA

Olej z pestek truskawek

INCI: Fragaria Ananassa Seed Oil

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywanie: warunki chłodnicze 4-10°C.
Zastosowanie: przemysł kosmetyczny, przemysł spożywczy.

Posiada zielony kolor i delikatny aromat.

 

Olej z pestek truskawek tłoczony metodą zimnego tłoczenia zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe:

– linolenowy (omega-3) ~30%,

– linolowy (omega-6) ~48%

– oraz oleinowy (omega-9) ~16%.

 

Jest on również bogatym źródłem witamin i przeciwutleniaczy takich jak tokoferole czy kwas elagowy. Stosowanie oleju z pestek truskawek,uzupełnia braki kwasów tłuszczowych, zmniejszając utratę wody przez ciało. Olej ten jest idealny dla cery suchej i dojrzałej, bardzo dobrze się wchłania, możemy używać go bezpośrednio na skórę, a także stosować jako dodatek do kosmetyków. Zawarte w nim nienasycone kwasy tłuszczowe, normalizują pracę gruczołów łojowych, zmniejszając przy tym przetłuszczanie się twarzy oraz powstawanie zaskórników.

Pliki do pobrania

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds