Oleowita

OLEOWITA

Olej z pestek żurawiny

INCI: Vaccinium Macrocarpon Seed Oil

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywanie: warunki chłodnicze 4-10°C.
Zastosowanie: przemysł kosmetyczny, przemysł spożywczy.
Posiada żółto-zielony kolor i charakterystyczny zapach.

 

Wyróżnia się składem nienasyconych kwasów tłuszczowych to:

-oleinowy (omega-9) ~25%
-linolowy (omega-6) ~42%
-linolenowy (omega-3) ~24%

 

Olej z pestek żurawiny dzięki swojej lekkiej formule łatwo się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu. Będzie doskonałym dodatkiem do lekkich kremów na dzień czy balsamów do ciała. Jego wyjątkowa kompozycja kwasów tłuszczowych wspomaga regenerację naskórka i przynosi ulgę podrażnionej lub suchej skórze, dlatego sprawdzi się w kosmetykach dla suchej lub dojrzałej cery. Olej z pestek żurawiny jest bogaty w składniki odżywcze działające korzystnie na włosy, dzięki czemu warto go używać w produktach odżywiających włosy lub produktach do olejowania włosów.

Pliki do pobrania

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds